Kam s ní? Vybíráme školu

Vybíráme školu pro Toni. Přihlášky se mohou podávat od zítra a my nemáme pořád jasno. No ještě chvilinku času máme, do 20. února. Letos nový způsob přihlašování, s kterým si kdekdo neví rady, resp. netuší, jak může tohle zafungovat. Dobrá věc, že se dávají přihlášky na 3 školy. Nic moc věc, řadit podle priorit, protože fakt netušíme. Někde to už zaznělo a já si říkám to samé, proč už se rovnou nemůže napsat těch škol pět nebo i deset. Tohle je takový kočkopes narychlo ušitý, takže se uvidí, kam to povede.

Toni je z těch dětí, co nemá ani trochu představu, co by chtěla dělat. Chápu ji, před 33 lety jsem to měla stejně. Prý v takovém případě dobrý gympl, získá další 4 roky na rozmyšlenou – které ale stačit nemusí, opět mluvím z vlastní zkušenosti 😀 U M. to bylo jasný, ten si neuměl představit nic jiného než gympl, Toni neví. Mluvila o cestovním ruchu na některé z obchodek, ale vlastně asi nevěděla, co obchodky obnáší, účetnictví, fiktivní firmy apod. Nicméně obcházeli jsme je též – mmch na dni otevřených dveří na obchodky fest nával, skoro víc než na některé z gymplů.

Toni na výzu jednu dvojku, z matiky. Žádná hrůza, má průměr kolem 1,7. S matikou to má podobně jak já (zase shoda), něco v pohodě, něco nechápe a tápe. Takže u nás vzniká hlavně obava z toho, aby dala cermat matiku, resp aby to bodově stačilo. Chodí na přípravu, my jí s matikou pomůžeme jen velmi omezeně. V češtině je báječná, má aktuálně vždy alespoň 45 bodů z 50.

Tak co teď? Na papírky jsme napsali všechny školy, které jsme v průběhu tak nějak vybírali – bylo jich 14. Toni seřazovala dle svého a aktuálně jsme na osmi, kdy 6 úplně odstranila a 5 jich má na vyšších pozicích. Figurují tam gymply i obchodky. K žádné jiné škole se vlastně nepřiklonila. Klasika, ví, co vůbec nechce. Neví, co by chtěla aspoň trochu :)) Už abychom to rozsekli, pak už je děj se vůle a mysl naší mladý. A držet všechny pěsti, co jich kde v okolí máme.

Napsat komentář